Delfts Eenakterfestival 2002


Nederlands

Evelien's HomepageHomepage
Evelien's DagboekDagboek
Evelien's Audio ColumnsColumns
Evelien's ZoekmachineZoeken
Evelien's ToneelpaginaToneel
Evelien's Acorn paginaAcorn
RobocupRobocup
Evelien's BookmarksLinks
GamesGames
Evelien's CVCV
Evelien's BBS emulatieBBSNadat het festival vorig jaar niet doorging, hielden we ons hart vast. Zou dat het einde betekenen van het Delfts Eenakterfestival? Nee hoor! Het gaat dit jaar gewoon weer door!

Dit jaar vond het festival plaats op 9, 10 en 11 mei. En zoals we nu al jaren gewend zijn, gebeurt dat in THEATER DE VESTE, Vesteplein 1, Delft. Kaarten zijn te bestellen bij de kassa: 015 - 212 13 12

Programma:

 • 9 mei
  • DELFTSE KOMEDIE
   ONNOZELE KINDEREN
   Regie: Francien Schaal
   Schrijver: Alex van Warmerdam
  • THEATERGROEP NEON 3
   DANNY & ROBERTA
   Regie: Liesbeth Verzijden
   Schrijver: Patrick Shanley
  • THEATERCOLLECTIEF 12+10+18
   VIER SCENES VAN ALEX VAN WARMERDAM
   Regie: Wilma Sekrève
   Schrijver: Alex van Warmerdam
 • 10 mei
  • DE SPIEGHEL
   LASTIG PORTRET
   Regie: Piet van der Pas
   Schrijver: Jan van de Mast
  • VIDEO
   NADIEN
   Regie: Tonny Ladenius
   Schrijver: Bert Edelenbos + Gerardjan Rijnder
  • INTERTHEATER
   LINKSE DIRECTE, RECHTSE HOEK
   Regie: Reinier van Mourik
   Schrijver: Reinier van Mourik
 • 11 mei
  • JEUGDTHEATERSCHOOL
   FEEST
   Regie: Hans Hollander
   Schrijver: Bewerking
  • SARNECKI BROS
   SARNECKI BROS VERSTRIKT ZICH
   Regie: Ingrid Keur & Sarnecki Bros
   Schrijver: Sarnecki Bros
  • Muzikale omlijsting
   Als een van de weinige europese Boogie Woogie pianisten weet Mr. Boogie Woogie rhythm & blues en boogie-woogie te vermengen tot een verrassend eigentijdse muzikale happening. Een exclusieve show vol vuur, virtuositeit en humor, die een zeer breed publiek gegarandeerd op de banken krijgt. Mr. Boogie Woogie omringt zich alleen jaren met professionele muzikanten van een speciaal kaliber. Geen timide broodspelers, maar echte 'die-hards'. Mr. Boogie Woogie is dan ook uitgegroeid tot een eersteklas publiekstrekker op grote blues- en jazzfestivals in zowel binnen als buitenland.

Interviews

Zoals ieder jaar zijn er interviews met de regisseurs. De interviews worden ook dit jaar afgenomen door Piet van der Pas.
Voor de vaste bezoekers van het eenakterfestival is hij geen onbekende. Hij leidde bij voorafgaande edities van het Delfts Eenakterfestival diverse malen de voorbesprekingen met deelnemende regiseurs en spelers. En zal ook dit festival weer de kans waarnemen om op eigen wijze zijn nieuwsgierigheid en die van het publiek te bevredigen.

Voor wie hem nog niet kent: Piet van der Pas debuteerde begin jaren 70 bij de Delftse Komedie, toen en nu nog een broedplaats voor nieuwsgierige theateramateurs. Vandaar vond hij zijn weg naar het beroepstoneel maar bleef als regisseur en docent het amateurtoneel trouw en raakte daarna bij de locale- en regionale radio vertrouwd met het interviewen van o.a. theatermakers.

Publieksverslag

En ook het publiek komt weer aan het woord, want Ton Spruit zal weer acte de présence geven met zijn microfoon, die hij tussen de voorstellingen door onder de neus van verschrikte toeschouwers houdt.

Als vanouds

Het ziet er dus naar uit, dat het weer als vanouds genieten wordt. Ook op mijn website zullen de gebeurtenissen op het festival weer van dag tot dag te volgen zijn...
Hoe het ook alweer was, is nog steeds na te lezen in mijn verslagen van 1997, 1998, 1999 en 2000. Van 2001, toen het festival niet doorging, is er alleen een persbericht.

Nog een website...

Het eenakterfestival heeft nu ook een eigen website. Die wordt beheerd door de organisatoren van het festival. Dat is de plaats om te zoeken naar officiële aankondigingen en het laatste nieuws.
Mijn site daarentegen is onafhankelijk en hier zullen alleen mijn eigen verslagen van de gebeurtenissen op het festival gepubliceerd worden.
Het verslag van elke avond wordt de volgende dag om 17:00 uur hier op het Internet gepubliceerd.
Terug naar Evelien's toneelpagina...
Laatste wijziging:
Jun 26 2004
© 1985-2006 E.G. Snel