Hoop voor het Flora!


Nederlands

Evelien's HomepageHomepage
Evelien's DagboekDagboek
Evelien's Audio ColumnsColumns
Evelien's ZoekmachineZoeken
Evelien's ToneelpaginaToneel
Evelien's Acorn paginaAcorn
RobocupRobocup
Evelien's BookmarksLinks
GamesGames
Evelien's CVCV
Evelien's BBS emulatieBBSJanuari 1998:
Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Delft verscheen afgelopen maandag een oude vrouw. Zij klampte alle mannen aan en vroeg met bibberende stem: "Bent U misschien de burgemeester?"

Al snel brachten behulpzame mensen haar bij de burgemeester zelf. Ze wenste hem een gelukkig en vooral cultureel jaar toe, met een warm hart voor de amateurkunst, en bood een brief aan. In deze brief werd opnieuw de problematiek geschetst van de vele Delftse verenigingen die niet meer kunnen optreden omdat het Floratheater gesloten is.

Natuurlijk was "Tout Delft" aanwezig, inclusief de pers.

De Delftsche Courant: Eén verschijning trok terecht de meeste aandacht bij de Nieuwjaarsreceptie: Madame Flora. De actrice Julia Snel was gisteravond imponerend gekleed. Ze had een lange witte jurk aan en een pruik op die zelfs voor de film Dangeous Liasons te gewaagd was. Bijna een halve meter hoog. Haar gezicht was wit geschilderd en alles zat onder het spinrag en stof. "Ik verbeeld een stokoude dame die laat zien dat we graag willen vergrijzen in het Flora-theater", sprak ze leunend op een stok.

Snel, alias Flora, bood het college van B en W een brief aan waarin werd gesteld dat achttien betrokken verenigingen blij zijn met de uitnodiging voor een hoorziting over de toekomst van het amateurtoneel in Delft. "Een goede stap om middels de dialoog de wensen en eisen te inventariseren die leven bij verschillende amateur-verenigingen". aldus het schrijven.

Volgens Dick Lam van toneelvereniging De Spieghel en woordvoerder van achttien verenigingen, moet uit het gesprek duidelijk worden dat er grote behoefte is aan goede faciliteiten voor de clubs in Delft. "We willen een aantal zaken goed geregeld hebben, zoals licht, geluid en decors. En uiteindelijk streven we naar een stadspodium. Dat zou het Floratheater kunnen zijn, maar eventueel ook een andere ruimte".

Na afloop van de nieuwjaarsreceptie had ik die oude dame nog even aan de telefoon. Ik weet dat zij zich al maanden inzet voor het behoud van het Floratheater. Ik kreeg de indruk dat de burgemeester en wethouder Bonthuis haar gerustgesteld hebben: De kans is groot, dat het Flora binnenkort weer open gaat!


Terug naar Evelien's toneelpagina...
Laatste wijziging:
Mar 28 2004
© 1985-2006 E.G. Snel