Stadsgeheimen Uitverkocht

Vandaag togen we weer naar Tilburg voor de laatste voorstelling van Stadsgeheimen. Matthijs Rümke had iedereen na de eerste voorstelling nog eens nadrukkelijk gezegd, dat we toch vooral op tijd moesten zijn. Voor mij als technicus was dat om 10:00 uur.

We hadden de vorige keer een leuke parkeerplaats ontdekt, juist buiten het betaald parkeren gedeelte van de Tilburgse binnenstad, maar dit keer kozen we toch liever voor de parkeergarage bij de Emmapassage. Het mag dan een hoop geld kosten, het heeft ook voordelen. En met het koude weer van vandaag hadden we ook geen zin in een extra wandeling vooraf en na afloop.

We waren dus om tien voor tien bij de Nachtburgemeester… En troffen daar een groep andere deelnemers aan, waarvan sommigen al sinds half negen stonden te wachten! De deur zat op slot en ze konden er niet in. Gelukkig was inmiddels de hulp van de bewaking ingeroepen en die maakte met een loper de deur voor ons open. We konden meteen aan de slag.

Ik haalde de spullen voor de techniek op en toen begon het wachten op het steekwagentje, dat vorige week zo handig was gebleken… Maar dat was nog niet gebracht. En de koffie was ook nog niet klaar. Logisch: Ze hadden om half negen naar binnen gewild om het koffiezetapparaat aan te zetten. Koffie zetten voor 250 mensen duurt nou eenmaal vrij lang…

Toen de koffie klaar was, kwamen ook de spelers, die het steekwagentje zouden brengen… Met lege handen! Het bleek dus dat het ding de hele week bij de Nachtburgemeester was blijven staan. Tja, dat wisten wij niet.

Het was inmiddels al knap laat geworden, dus ik bond snel de spullen op het wagentje en ging weer op weg naar de Fabrieksstraat. Ik passeerde verschillende locaties, waar ze al klaar waren met opbouwen en ik moest uitgerekend op de verste locatie zijn. Daar had ik alles nog net op tijd opgebouwd voor de soundcheck om 11:30 uur en toen kwamen ook de spelers er aan.

Bende de botter vergete?In tegenstelling tot vorige week, die de geschiedenis in gaat als de warmste 1 oktober ooit, was het vandaag koud, 12 graden, en er waren veel regenbuien voorspeld. Ik had dan ook als extra verschillende stukken plastic en paraplu’s bij de hand, om de kostbare apparatuur tegen de regen te beschermen. En ook de spelers moesten zich zo nu en dan in plastic hullen.

Gelukkig werkte alles dit keer meteen, dus we slaagden er in, om 11:30 een geslaagde soundcheck te doen.
En daarna konden we van start. Ik vreesde, dat er deze week, met het slechte weer, minder publiek zou komen, maar dat viel erg mee. Het leek me zelfs nog drukker dan de vorige week! En ik hoorde dat bij de uitgiftepunten de mensen letterlijk in de rij stonden om een koptelefoon te bemachtigen, als er weer eentje terug werd gebracht.

We hebben heel veel geluk gehad met het weer: Meer dan een paar lichte buitjes hebben we niet op ons hoofd gekregen. En zelfs de zon scheen af en toe. Jammer genoeg stond ik met de techniek juist in de schaduw, dus ik had weinig aan de warmte van de zon. Aan het eind van de middag was ik echt door en door koud.

Ik heb krokette gekochtDe bewoners van de Fabrieksstraat zijn ontzettend lief voor ons geweest. De eigenaar van de Toko Salamet op de hoek leverde stroom en bracht ons koffie, net als vorige week. De uitspraak “Hedde krokette gekocht” was overal in de Tilburgse binnenstad te horen en… Een jongen in de Fabrieksstraat HAD kroketten voor ons gekocht! Lekker en warm!

Gelukkig hoefde ik de spullen niet met de steekwagen terug te rijden naar de nachtburgemeester. Ik wilde juist gaan vertrekken, toen Saartje er aan kwam rijden met een grote bus van Het Zuidelijk Toneel. Of ze iets mee kon nemen? Nou, dat zou ik denken! We hesen de hele steekwagen aan boord en ik mocht zelf ook nog meerijden. Geweldig!

Toen alles weer netjes ingeleverd was, kregen we opnieuw een toespraak van Matthijs Rümke. Hij had weer genoten de hele dag en bedankte iedereen voor zijn inzet. En… Is dit nu het einde van Stadsgeheimen? Daar is het eigenlijk te leuk voor! We wachten het even af, het is best mogelijk, dat het binnenkort nog eens ergens herhaald wordt.


Reacties

Stadsgeheimen Uitverkocht — 1 reactie

  1. Hopelijk komen er nog Bossche of Eindhovense geheimen. Je hebt het wel goed en lang volgehouden daar. Misschien volgende keer toch een bontmuts en wollen sjaal.
    Veel groetjes van rik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *